Zoom’n’Joy

Telefonos rendelések   +36 1 460 8645

h.-p.: 9:00 - 18:00

Gyorskiszállítás Magyarországon

Budapest, Bartók Béla út 86A
Legnépszerűbb termékek További információk
Levenhuk LabZZ D1 teleszkóp 26 990 Ft Áfával
Új termék
Sky-Watcher Dobson 6" teleszkóp 148 990 Ft Áfával

zoom-n-joy.hu » Általános szabályzat

Általános Szerződési Feltételek

 1. Általános információ
 2. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (a továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

  Az alábbi ÁSZF a Zoom’n’Joy távcső- és mikroszkóp bolt (továbbiakban: Eladó), és az Eladó által a www.zoom-n-joy.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Vevő (a továbbiakban: Vevő) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Eladó és Vevő a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.zoom-n-joy.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, az Eladó vagy közreműködője által történik. Jelen dokumentum semmilyen tekintetben nem korlátozza a Vásárló külön jogszabályban meghatározott jogait.

  A www.zoom-n-joy.hu webáruházban távcsöveket (csillagászati, túra, éjjellátó stb), mikroszkópokat, nagyítókat valamint ezek kiegészítőit találja. A honlapon szereplő termékekről a lehető legtöbb információt a gyártó oldaláról szerezhet. A magyar nyelvű leírás esetleges pontatlanságaiért nem vállalunk felelősséget. Nem vállalunk továbbá felelősséget a gyártók által, a termék specifikációiban eszközölt változásokért, noha minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy honlapunkon magyar nyelven is a legfrissebb információt írjuk. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

  A honlapon feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak 27% áfával. A honlapon megadott árak 1 db-ra vonatkoznak, kivéve, ha másként nem rendelkezünk. Az adott termék mellett feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásból fakadó téves összegek (pl. 10 Ft, 0 Ft) miatt Eladó nem kötelezhető a termék eladására, hanem felajánlja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében Vevő minden kötelezettségtől mentesen elállhat vásárlási szándékától.

  1. 1.1. Üzemeltetői információ

   A www.zoom-n-joy.hu címen üzemelő webáruházat üzemelteti a Levenhuk Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Levenhuk Kft.), melynek adatai az alábbiak:

   • Székhely: 1064 Budapest, Podmaniczky út 57. II/14.
   • Adószám: 26108854-2-42
   • Cégjegyzékszám: 01-09-302331
   • Kibocsátó cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
   • Számlavezető bank neve: Unicredit Bank Zrt.
   • Bankszámla szám: HU65 1091 8001 0000 0095 8057 0004
   • IBAN/ Swift kód: BACXHUHB
   • Közösség adószám: HU26108854
   • Elektronikus címe: info@zoom-n-joy.hu
   • Telefonos elérhetőség: 06 1 848 04 56
   • Ügyvezető: Zima Erik

   Szaküzlet/ Ügyfélszolgálat adatai:

   • Postacím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 86
   • Telefonos elérhetőség: +36 1 460 8645
   • Nyitva tartás: Hétfő-péntek 9:00 - 18:00
   • Elektronikus címe: info@zoom-n-joy.hu

   Tárhely szolgáltató adatai: KiberNet Kft. 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.

   Eladó nem folytat engedélyköteles tevékenységet, illetve magatartási kódex nem vonatkozik rá.

  2. 1.2. A vásárlás menete

   Termék megrendeléséhez nem szükséges Vevő regisztráció. A “Vásárlás most” feliratú gombbal a bevásárló kosárba helyezheti a terméket, ahol a termék darabszámát is megadhatja, továbbá a kosárból kiveheti. A “Biztonságos fizetés” feliratú gombra kattintva kezdheti meg a szállítási és fizetési adatok megadását.

   A második oldalon válassza ki a szállítási módot. A következő oldalon külön számlázi cím megadására van lehetőség amennyiben az eltér a szállítási címtől. A ’’Rendelés áttekintése” gombra kattintva, a következő oldalon áttekintheti az adatait, majd a ’’Rendelés leadása’’ gombra kattintva elküldi a rendelését az Eladó számára.

   Töltse ki értelemszerűen a saját adatait (név, telefonszám, e-mail cím). Kérjük ezek pontos megadására különös tekintettel figyeljen oda. A szállítási címhez írja be, hol kívánja a csomagot átvenni. Személyes átvétel esetén az üzletünk címe előre ki van töltve.

   Számlázási címet elég akkor megadni, ha az különbözik a szállítási névtől, címtől. Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontos megadására, hiszen ez alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.

   Az adatbeviteli hibák javítására a "Megrendelés leadása" gomb megnyomása előtt van lehetőség. A visszalépéshez a Vissza feliratú gombot kell megnyomni.

   Ha a megrendelés befejeztét követően az adataiban vagy a megrendelésben hibát észlel, vagy módosítani kíván valamit, akkor telefonon vagy az info@zoom-n-joy.hu e-mail címen ezt jelezze nekünk.

   Ezt követően a megrendeléséről kap egy elektronikus levelet az e-mail címére. Amennyiben levelünket nem kapja meg, kérjük ellenőrizze a spam (levélszemét) szűrőjét, hogy nem került-e oda a levelünk

  3. 1.3. Az adásvételi szerződés létrejötte

   Webáruházban rendelt termék átvételével adásvételi szerződés jön létre Felek között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók. Az adásvételi szerződés feltételeit a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja.

   Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail Vevőhöz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül ajánlattételi kötelezettsége alól, azaz nem köteles a megrendelt terméket megvenni. A megrendeléseket Eladó automatikusan eltárolja elektronikus formában, a vásárló saját megrendeléseit Eladótól lekérdezheti. A megkötött szerződés más módon iktatásra nem kerül. Felek elfogadják, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül és arra a Magyarországon alkalmazott jog irányadó. A szerződés nyelve magyar.

   Minden vásárlásról magyar áfás számlát adunk, mely a Felek között létrejött szerződésnek minősül és garantálja a Vevő jogait külön jogszabályban meghatározott feltételek mellett.


 3. Szállítás és fizetés
  1. 2.1. Szállítási lehetőségek

   A szállítási költség összege a választott szállítási mód függvényében változik. Ön az alábbi lehetőségek közül választhat:

   • átvétel személyesen szaküzletünkben
   • szállítás GLS futárszolgálat útján. Mivel a futárszolgálat napközben, munkaidőben keresi fel Önt az áru kézbesítése céljából, kérjük olyan címet adjon meg, melyen Ön vagy családtagja ebben az időszakban elérhető. Tekintettel arra, hogy a futárszolgálat tőlünk teljesen függetlenül dolgozik a saját menetrendje szerint, semmiféle ráhatásunk nincs, hogy a nap mely időpontjában kézbesítsék a csomagot (Legfeljebb a kézbesítés napjára van némi befolyásunk). Azt sem tudjuk vállalni, hogy kézbesítés előtt időpont-egyeztetés céljából telefonon felhívják a címzettet. Amennyiben a kézbesítés időpontját (esetleg helyét) kívánja egyeztetni, kérjük a GLS-sel vegye fel a kapcsolatot a +36 1 802 02 65 telefonszámon.

  2. 2.2. Szállítási határidő

   Amennyiben a megrendelt termék raktáron van, azt 1-3 munkanapon belül kézbesítésre átadjuk a GLS futárszolgálatnak. Az említett szolgáltató Magyarország területén belül 1-2 munkanapon belül kézbesítik a megrendelt terméket. Amennyiben a termék nincs raktáron, annak beszerzéséről intézkedünk, melynek várható idejét megírjuk e-mailben vagy telefonon jelezzük. Vevő a beszerzés ideje alatt bármikor elállhat a vásárlástól, az előre esetlegesen kifizetett előleget Eladó visszautalja a részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül. Vevő elfogadja, hogy ilyen esetekben a Eladó nem köteles a vételár visszafizetésén felül kártérítésre, kártalanításra vagy egyéb kártérítésre.

   A raktárkészlet gyors változásai miatt előfordulhat, hogy egyes termékek annak ellenére "raktáron" lévőként szerepelnek, hogy valójában nincsenek raktáron. Az ilyen tévedésekért Eladó felelősséget nem vállal, a hiba felismerését követően tájékoztatja a vásárlót.

   A weboldalon feltüntetett szállítási határidő tájékoztató jellegű. A napban megadott idők esetén feltételezzük, hogy a beszállítónál raktáron van a termék, az ebből fakadó késedelmek miatt felelősséget nem vállalunk.

  3. 2.3. Szállítási költségek

   Cégünk egységes szállítási költséggel dolgozik, a kiszállítás költsége Magyarországon belül, bruttó 1500 Ft.

   Termékcsere esetén csak az első kiszállítás ingyenes, a második esetén fix 1500 Ft-os szállítási díjat számítunk fel.

  4. 2.4. Fizetési módok

   • Készpénz: személyes átvétel esetén készpénzes fizetést fogadunk el.
   • Utánvét: magyarországi futárszolgálattal történő szállítás esetén lehetőség van utánvételes fizetésre. Ekkor Ön az átvétel alkalmával fizeti ki a megrendelt termék vételárát a futárnak. Utánvéttel maximum 500 000 Ft értékű terméket tudunk elküldeni.
   • Átutalás: átutalással történő fizetéssel kényelmesen, akár otthonából egyenlítheti ki a megrendelt termék vételárát és egyúttal a szállítási költséget jelentősen csökkentheti. A megrendelt terméket a vételár számlánkra érkezése után küldjük ki.
   • Számlabefizetés: amennyiben nem rendelkezik folyószámlával az ország majdnem minden pontján befizetheti számlánkra a megrendelt áru árát. Amint jóváírják az összeget, a csomagot a címére elküldjük.

 4. Jótállási feltételek
  1. 3.1. Jótállási idő

   A 151/2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján a cégünk által forgalmazott termékekre az itt leírt feltételek mellett - amennyiben másképp nem rendelkezünk - legalább 1 év (12 hónap) jótállási idő vonatkozik. Amennyiben a termékre hosszabb jótállási idő vonatkozik, akkor az 1 éven túli jótállás elsődleges kötelezettje a gyártó. Jótállás keretében a gyártó, forgalmazó garantálja, hogy a megvásárolt termék a jótállás időtartama alatt kifogástalanol fog működni. A jótállás érvényesíthető a termék jótállási jegyén feltüntetett szervizben vagy szaküzletünkben. A jótállás érvényesítésének feltétele a jótállási jegy - vagy ennek hiányában a vásárlást igazoló számla - bemutatása.

   A hibás termék visszajuttatása a szaküzlet címére a vásárló feladata és költsége. Amennyiben a javításra, cserére már nincs lehetőség, akkor a termék vételára kerül visszafizetésre - ez esetben Vevő elfogadja, hogy a termék vételárán felül Eladó az esetlegesen elmaradt haszonért, kényelmetlenségekért kártérítést nem ad. Eladó törekszik arra, hogy a javítást 15 napon belül elvégezze, elvégeztesse, azonban egyes esetekben előfordolhat, hogy ez az idő meghosszabbodik tekintve, hogy a gyártó saját szervizében - külföldön - orvosolja a problémát.

   Amennyiben a megvásárolt árucikk hibás vagy 3 napon belül meghibásodik, a vásárló cserére jogosolt. A 3 napos cseregarancia nem a termék azonnali cseréjét jelenti, hanem a termék javítás nélküli cseréjét. A 3 napos cseregarancia a termék jelentős részének meghibásodására vonatkozik, egyéb esetben csak a részegységet cseréljük.

   Olyan árucikknél, ahol a csere előtt - a hibás működés vagy a minőségi kifogás egyértelmű megállapítására - előzetes bevizsgálás szükséges, átvételi elismervény ellenében vizsgálatra átvesszük és továbbküldjük a terméket a forgalmazó vagy szakszerviz felé. A vitatott árucikk visszajuttatása a vásárló feladata és költsége.

   Jótállást kizáró tényezők:

   • Átalakítás, szakszerűtlen kezelés (különösen a tisztítás során okozott karcok, sérülések), helytelen tárolás, nem megfelelő szállítás vagy elemi kár
   • Nem megfelelő tápellátás következtében fellépő elektronikai meghibásodás
   • Természetes elhasználódás
  2. 3.2. Szavatosság

   Szavatosság keretén belül Eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladás időpontjában hibátlan terméket adott át Vevőnek, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Egy termék akkor minősül hibásnak, ha a vásárlás időpontjában nem felel meg a jogszabályban előírt tolajdonságoknak; nem rendelkezik az azonos fajtájú termékre jellemző minőséggel; nem rendelkezik a termék leírásában szereplő tolajdonságokkal. A szavatosság kiterjed a hibás összeszerelésre, valamint arra az esetre is, ha a vevő a használati útmutató hibája miatt rosszol szereli össze a terméket.

   Vásárló a hiba felfedezése után - de legfeljebb a vásárlástól számított két éven belül - minél hamarabb köteles érvényesíteni szavatossági igényét. A vásárlást követő hatodik hónap végéig jelentkező hiba esetén Eladónak kell bizonyítania, hogy a hiba a vásárlás időpontjában nem volt a termékben. A hat hónap leteltével azonban vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba vásárláskor is létezett.

  3. 3.3. Vásárlástól való elállási jog

   A 45/2014. Kormányrendelet alapján az interneten vagy telefonon megrendelt termék átvételétől számított 14 naptári napon belül minden fogyasztónkat* megilleti a vásárlástól való elállás joga, mely különösebb indoklás nélkül az alábbi feltételekkel vehető igénybe. Kérjük, az elállásra vonatkozó egyértelmű igényét írásban (e-mailben vagy postai levélben) előre jelentse be a fenti 14 napos határidőn belül, ezt követően 14 napon belül küldje vissza a terméket. Az alábbiakban pár szóban hétköznapi nyelven összefoglaljuk a rendelet előírásait (további részletekért tekintse meg a fenti linket.)

   • Elállási jog gyakorlása esetén amennyiben a termék értékvesztést szenved akkor ezt a vételár visszafizetésekor érvényesítjük vagy a terméket visszajuttatjuk a vásárlónak, a vevő költségére. Az értékcsökkenésként meghatározott összeget cégünk jogosolt egyoldalúan meghatározni és a termék árának a 99 %-ig terjedhet. (Hétköznapi nyelven megfogalmazva: ha megvásárol egy terméket és azt eredeti állapotban visszajuttatja nekünk, akkor a termék teljes vételárát visszafizetjük. Ha a terméken használat nyoma látszódik - koszos, karcos, viseltes - akkor azt értékvesztésnek tekintjük.)
   • Az áru ellenértékét a visszajuttatást követő 14 naptári napon belül visszautaljuk a megadott bankszámlaszámra. Utánvéttel érkező terméket nem áll módunkban átvenni. Amennyiben postai úton ("rózsaszín" utalványon) kéri az összeg visszajuttatását, akkor ennek költségei Önt terhelik.
   • A visszatérítés nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie.
   • Az elállás joga csak a raktárról szállított termékekre vonatkozik, a vevő egyedi igényei és kívánsága alapján behozott/legyártatott termékekre nem.

   * fogyasztónak minősül az a (természetes, azaz nem jogi) személy, aki a gazdasági vagy szakmai tevékenysége körén kívül köt szerződést

  4. 3.4. Panaszkezelés

   Vevő az esetleges panaszait az ügyfélszolgálaton teheti meg szóban vagy írásban. Eladó a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Vevő a panasz kezelésével nem ért egyet, a Vásárlók könyvébe bejegyezést tehet, melynek tartalmaznia kell nevét, elérhetőségét, valamint a panasz tárgyát. A jegyzőkönyv egy példányát a Vevőnek át kell adni. Eladó - amennyiben más törvényi rendelkezések nem vonatkoznak - 30 napon belül írásos választ küld Vevőnek.

   További jogorvoslati lehetőségek:

   • A szolgáltatások minőségével, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából Vevő eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerinti illetékes békéltető testületnél. A békéltető testületek listája elérhető az internet címen.
   • Amennyiben Vevő a fogyasztói jogainak megsértését észleli, lakóhelye szerinti járási hivatalhoz fordolhat fogyasztóvédelmi bejelentésével. A járások elérhetősége megtalálható a www.jarasihivatalok.hu internet címen.
   • Felhasználó jogosolt a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.

 5. Áru-visszavételi garancia
 6. Eladó az általa forgalmazott termékekre (kivétel az egyedi megrendelések) - függetlenül, hogy azt üzlethelyiségében vagy kiszállítás keretében értékesítette - 30 nap visszavételi garanciát vállal. A garancia csakis és kizárólag bontatlan, eredeti csomagolású, sértetlen, használatba nem vett termékre vonatkozik, az eredeti számla birtokában. Eladó a terméket becseréli bármelyik más termékre vagy vásárlási utalványt ad helyette. A garancia nem vonatkozik vásárlási utalványra. A termék visszaszállítása Eladó ügyfélszolgálatának címére Vevő feladata és költsége.

  Áru-visszavételi garancia nem érinti Vevő vásárlástól való elállási jogát a 45/2014. Kormányrendelet meghatározott feltételek esetén.

  Budapest, 2018. Március 19.