Zoom’n’Joy

Telefonos rendelések   +36 1 260 7979

h.-p.: 9:00 - 18:00

Ünnepi nyitvatartás itt

Gyorskiszállítás Magyarországon

Budapest, Szegedi út 54A

zoom-n-joy.hu » Hasznos információk » Cikkek és más hasznos anyagok mikroszkópokról » A mikroszkóp előre elkészített tárgylemezeinek használata

A mikroszkóp előre elkészített tárgylemezeinek használata

prepared microscope slideA mikroszkóp tárgylemezkészletének segítségével gyorsan és egyszerűen ismerheti meg a fantasztikus mikrovilágot. A tárgylemezek számtalan előre elkészített biológiai mintát tartalmaznak. A minták tanulmányozásának elkezdéséhez csupán a tárgyasztalra kell helyezni az egyik mintát, és beállítani az optikai elemeket.

Hogyan tanulmányozza az előre elkészített tárgylemezt a mikroszkóp segítségével:

1. Helyezze a mikroszkópot szilárd, stabil felületre. Biztosítson kellő helyet a mikroszkóp körül az optikai elemek kényelmes beállításához.

2. Helyezze be a szemlencsét a mikroszkóp szemlencsecsövébe (ha nincs előre behelyezve).

3. Amennyiben található a mikroszkópon világítás, csatlakoztassa a mikroszkópot a hálózathoz vagy helyezzen be elemeket. Kapcsolja be a világítást.

4. Vegye ki a mikroszkóp előre elkészített tárgylemezét a készletből, helyezze a tárgyasztalra, majd rögzítse a csipeszekkel. A tárgylemezt a széleinél tartsa, így nem kerül rá ujjlenyomat.

5. A mikroszkóp tárgylemezének tanulmányozásához állítsa a forgó fejrészt a legalacsonyabb nagyítási értékre. Önnek a legkisebb objektívlencsére lesz szüksége.

6. Forgassa el a fókuszáló gombot, hogy az objektívlencse a lehető legközelebb legyen a minta üvegéhez. Legyen körültekintő! Ha erőlteti, az üveg eltörik és a minta tönkremegy.

7. Nézzen bele a szemlencsébe és fordítsa el a fókuszállító gombot az ellenkező irányba, így az objektívlencse a mikroszkóp tárgylemezétől eltávolodik. Akkor álljon meg, amikor a kép a legélesebb. Most már részleteiben is tanulmányozhatja a mintát a mikroszkóp segítségével.

8. Az erősebb nagyításért váltson objektívlencsét. Ismételje meg a folyamatot a 6. és 7. lépéstől kezdődően.

9. Amennyiben a mikroszkóp szemlencséje cserélhető, tanulmányozza a mintát egy másik szemlencsével.

Hol találhatók meg a mikroszkóp előre elkészített tárgylemezei? A tárgylemezek elérhetők az online áruházunkban. Az előre elkészített tárgylemezeket ebben a részben találja meg. Kis és nagy készletek is a rendelkezésre állnak, akár több tucat tárgylemezt tartalmazó készletek, valamint a hozzájuk tartozó kézikönyvek is. A Levenhuk N80 „Láss mindent!” tárgylemez készletet mindenkinek ajánljuk.

A mikroszkóp előre elkészített tárgylemezein kívül Önt valószínűleg egyéb objektumok megfigyelése is érdekli. Bármit használhat, ami a keze ügyébe esik: kekszmorzsát, egy cseppnyit a hűtőben lévő joghurtból, a porcicát az ágy alól stb. Ha sikerül találnia egy parafadugót, akkor kipróbálhatja annak a Robert Hooke-nak a tudományos kísérletét, aki a sejtek struktúráját tanulmányozta, és a fent említett minta használata során alkotta meg a „sejt” fogalmát.

2018.júliusában
Zoom'n'Joy

Tilos az anyag bármilyen jellegű másolatának közzététele bármely információs médiumban és bármilyen formában. Ez cikk a zoom-n-joy.hu aktív hivatkozás feltüntetésével hivatkozható.

A gyártó fenntartja magának a jogot az árak, a termékkínálat és a műszaki paraméterek előzetes értesítés nélkül történő módosítására, vagy egyes termékek előzetes értesítés nélküli megszűntetésére.